13.11.2009

Ziua a treia - Manuel Antonio

Revin la blog, dupa o lunga absenta. Imi cer scuze celor care au intrat, nu au gasit nimic nou apoi au plecat dojenindu-ma. In afara treburilor multe, am avut o dificultate. Nefiind specialist in botanicai, zoologie, padure tropicala, am asteptat sa gasesc o forma sa denumesc toate plantele si animalele vazute. Sper sa gasesc calea. Pina atunci voi spune Copac 1 , copac 2 etc

Dimineata plecam de la casele lui Humberto si tinem soseaua drept avind Pacificul pe dreapta. Trecem prin Jaco si mergem spre Quepos. In poza un teren de golf la Pacific.


Ne apropiem de parcul natural Manuel Antonio aflat la cca 60 km de San Jose si in apropiere de Punta Arenas


Ghidul furnizat la intrarea in rezervatie- ghizii sunt personaje foarte dragute - costa 20 dolari dar merita. Ei cunosc unde sunt animalele, serpii, maimutele si dintrodata ii vezi ca se opresc pun ocheanul acesta si te roaga sa te uiti sa vezi cine stie ce fluture sau papagal ascuns intre ramuri. Iti explica totul cu rabdare si intretin o atmosfera minunata.

Arbore de papaya


Lenesul primul vazut pe viu. Vor urma multi altii. Tot aici intilnesti iguana cu coada neagra, Iguana verde , lilieci,ciocanitoare, si in jur de 184 specii de pasari din care 5 sunt tucani.


Numele florii in traducere este : Coada sarpelui cu clopotei
Padure tropicala

Serpisor

In Costa Rica gasesti aceste plante cu flori galbene, exotice pentru noi, pe toate drumurile si locurile si nu costa nimic. In Romania pot costa si cit salariul pe o saptamina.

Paianjen

Alt lenes

Copac 2

Tucan . El este foarte frumos colorat dar nu in aici. Poza este luata prin luneta papagalul fiind foarte sus in copac.Plaja Antonio III la capatul rezervatiei Manuel Antonio. Plajele extrem de curate te incurajeaza sa faci baie la sfirsitul vizitei. Poti vedea delfini. Parcul se inchide la ora 16. Cind se lasa intunericul pot apare si ... crocodilii

6 comentarii:

nora damian spunea...

Eugene,ce grozava aventura pare a fi o astfel de calatorie! Sau,mai curand, expeditie. Sa vezi atatea lucruri extraordinare! Esti un norocos! :)

Eugene spunea...

Norocul, Nora, este si la indemina omului. Daca iti doresti ceva cu seriozitate sunt multe sanse sa il obtii. Imi doresc sa vizitez si eu Israelul pe care l-ai vazut tu si iti urez si tie sa mergi in Pura Vida :)

Anonim spunea...

maya

Buna ziua si buna sa va fie inima!
:)

Anonim spunea...

maya


Minunat!Ce as mai putea spune? :) :) :)

nora damian spunea...

Eugene, sa fie! :)

Maemi spunea...

extraordinar:)

Trimiteți un comentariu