08.10.2009

Cafeaua filtrata prin ciorapul vacarului



O cafea preparata traditional




O cafea traditionala, risnita si filtrata pe loc taraneste.

Pe drumul spre Jaco venind dinspre Manuel Antonio, am poposit la Rancho Leon . Restaurantul, amplasat in mijlocul unei pajisti vaste are doar acoperis iar in loc de pereti bate vantul.

Un scaun in culori locale



Rancho Leon in amurg- Mese de bucatarie, scaune la fel, vase emailate cu emailul spart "artistic", dulapuri amintind de sifonierele vechi europene. Numai o plasma ca de stadion strica imaginea de cina traditionala la ranch

12 comentarii:

robin spunea...

Ma intreb cit real si cita imaginatie contin povestirile tale. :))

Pura Vida Adventure spunea...

Robin,
E adevarat ca am stat doar 14 zile, dar fiecare minut a fost folosit.

In ce priveste pozele nu sunt din imaginatie.
Corina a facut 1000 de poze iar Doina alte 1000 poze
Acolo unde va fi necesar sa pun poze ce nu le-am facut noi voi semnala asta. Sau voi prezenta locuri pe care nu le-am vazut.

dora spunea...

UTS,

vad ca te-ai reprofilat.Vorbesti zilnic de noi tehnici de preparare a cafelei.Eu raman la cafeaua cu care am inceput ingurcitarea acestui drog:la ibric,cu un pic de sare,incalzita pe foc si oparita.Imi place cu inghetata sau frisca.

Pura Vida Adventure spunea...

Este foarte buna cafeaua la ibric. Atentie ca apa sa nu fiarba cu cafeaua impreuna. Altfel multi din cei 400 de esteri ai cafelei se duc :)

robin spunea...

UTS, sa ni le prezinti pe Corina si Doina. :)

stely spunea...

Salut! excelent blogul!Exotic si intim..
P.S.unde-i Radasca? :D

dora spunea...

Pura Vida Adventure,

asta-i secretul:cafeaua trebuie oparita si nu fiarta.Am invatat smecheria cafelei de la un turc si cand mi-a servit-o cu inghetata am ramas uimita.De atunci.....nimic nu e mai gustos pentru mine.

Nu inseamna ca sunt reticienta la alte experiente din lumi exotice.Astept!

Eugene spunea...

Stely -
Vom pune pentru tine multe radaste tropicale. Le gasesti peste tot in jungla, pe malul oceanului, vii si frumoase :) Sigur nu le gasesti in ciorba (ca in Vietnam )

Eugene spunea...

Dora
Turcii sunt mari maestri in cafegeala. Cafeaua numita turceasca, se face pe toata suprafata fostului imperiu Otoman cu toate varietatile sale : Armenia,Cipru, Albania. Uite aici multe retete de cafea turceasca http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_coffee

skorpion spunea...

salve, eugen,

super tare cafeaua!
:)

nora damian spunea...

o asemenea cafea, filtrata prin ciorapul vacarului, intr-o asemenea ambianta, n-am voie s-o ratez :lol:

robin spunea...

Mi-a adus sora-mea cafea din Turcia. Nu mi-a placut deloc. Poate pt ca n-am respectat reteta ta... :lol:

Trimiteți un comentariu