30.12.2009

Din gastronomia Tica...

Tot in La Fortuna, seara dupa plimbarea la cascada am iesit la masa. Am mincat tilapia, un peste nemaipomenit de gustos care se gaseste din plin in riurile din Costa Rica. Se prepara si se serveste atit dezosat (filé) cit si intreg. Eu prefer varianta intreaga (Primesti o farfurie cu un pestan de toata frumusetea!) insa de data asta a fost filé acompaniat de sos.

Eu am mincat pestele cu un sos de rosii si legume.


Nota: Toate pozele din acest blog pot fi marite cu click. La unele poti avea detalii interesante
O prietena a comandat acelasi peste insa cu sos de ciuperci.

Alt prieten, un tico, a comandat un platou de carne de porc la gratar, cu tortillas (turte din faina alba de porumb care se maninca pe post de paiine) si legume asortate la aburi.


Citeva zile mai tirziu, in Cahuita, la Atlantic, ne-am delectat cu rice and beans alaturi de peste si patacones . Rice and beans, spre deosebire de traditionalul gallo pinto, este un amestec de orez cu fasole neagra tras prin tigaie, insa preparat cu lapte de cocos (drept urmare are un puternic dar placut iz de cocos). Patacones sunt rondele de banana (de fapt platano macho, o versiune mai mare a bananelor cu care suntem noi obisnuiti, si fara aroma puternica pe care noi o cunosatem). Rondelele de banana sunt presate si prajite in ulei.


In acelasi restaurant am cerut si un kilogram de homari. N-am rezistat tentatiei de a incerca gustul homarilor proaspat pescuiti chiar din oceanul pe malul caruia ne aflam.




Tot cu lapte de cocos erau gatiti si acesti creveti jumbo pe care i-am comandat la cina. Cum se poate observa si acest fel este acompaniat de orez, orezul fiind un aliment de baza in bucataria costaricana.



De baut am avut suc natural de carambola.


Carambola, care isi are numele datorita formei sale, este un fruct tropical din familia oxalindaceelor, cunoscut deasemenea si cu numele de fruct-stea . Este folosit foarte mult in scop decorativ. Are un gust acru cu usoare tente de dulce ceea ce il face sa fie unul din fructele ideale pentru o bautura naturala cu care sa te racoresti intr-o calduroasa noapte tropicala.

17 comentarii:

Theo-Phyl spunea...

a naibi chestie mi-ai facut o pofta nebuna, nu-i frumos :lol:

Eugene spunea...

Tot ajungi tu acolo Theophyle si iti scoti pirleala. Cine a fost odata musai vrea sa revina.... :)

Anonim spunea...

Imi ploua in gura dupa ce am vazut felurile delicioase.
:)
tds, nu ai spus ca te-ai lasat de fumat?
skorpion

Anonim spunea...

maya

Buna seara si buna sa va fie inima!
:)

Delicioase,apetisante si elegante par din fotografii;realitatea precis depaseste asteptarile! :)

Am vazut (si) un pachet de Malboro si o bere "Canada"! :)

Anonim spunea...

maya


Anul Nou cu bucurie
Peste voi sa vie!
:)
Tot ce vreti sa se implineasca
Ingerasii sa va pazeasca!
:)
La multi ani 2010!!!
:)

Eugene spunea...

@Nobile Scorpion, eu nu mai fumez din mai 2008. Altii sunt fumatorii :)

@ Maya draga, sunt foarte buuuune :) La Atlantic, in fiece zi mincam ciorba de crustacee si peste intreg. Ciorba e la fel dar pestele difera prin sosurile care se pun deasupra.
In tara deja maninc ciorba de vaca in felul in care o prepara cei de acolo: adica in primul rind multa, carnea taiata in bucati mari, iar legumele sunt multe si taiate tot in bucati mari. Ce imi lipseste sunt nenumaratii "bostani" si tuberculi de linga ciorba de vacutza

Eugene spunea...

Canada Dry e o bautura racoritoare din categoria SevenUp. Berea lor foarte buna este Imperial. Eu care nu beau alcool de un an ma multumeam cu Kaiser bere nealcoolica produsa tot de Imperial.

Anonim spunea...

la multi Ani Otilia !

La Multi Ani Eugene !

La Multi Ani tuturor vizitatoarelor si vizitatorilor acestui blog ! tibi

Otilia spunea...

Ciorba tropicala la care se refera Eugen se numeste "Olla de carne" (oala cu carne, hihi ) si este o fiertura din carne de vaca si muuuulte foarte multe legume. Este absolut delicioasa. Eugene ai noroc ca o puteti gati frecvent.

La multi ani tuturor!

Eugene spunea...

Multumesc de vizita Tibi ! La multi ani si tie, si tot ce iti doresti tu, chiar sa se intimple :)

robin spunea...

La Multi Ani, Eugene!

Ma bucur ca am cunoscut un iesean asa de special. :))

robin spunea...

Uau, ce mutzunache hlizit mi-a iesit! Nu asta mi-a fost intentia. Eu am vorbit serios.

Eugene spunea...

Multumesc, Robin. Fratele meu este iesean, iar eu l-am vizitat des :) asa ca imi place Iasul cu tot ce are mai frumos inlauntru. :)

Eugene spunea...

Si... robin, acum ca am capacitat-o si pe Otilia ghidul nostru in rainforest si la pestele la gratar postarile vor fi muult mai dese si mai interesante.

Anonim spunea...

maya


Otilia , Eugen
:) :)

La multi ani si Soare!!!

Ingerasii sa va aiba in paza! :)

Eugene spunea...

Multumesc Maya, la multi ani si tie.
Otilia e in Spania dar sigur vede mesajul tau :)
Ingerasii sa te aiba in paza.

Anonim spunea...

maya

Buna ziua si buna sa va fie inima!
:)
La multi ani!!!
:)

Sorcova vesela sa traiti sa -nbatriniti
veseli faini si buni sa fiti!

Averea sa va sporeasca
Pe-a lui Tiriac s-o-ntreca!

Sanatosi,frumosi la suflet
Binele sa fie-n cuget!

Bunatatea fiarba-n inimi
Sa contaminati vecinii!

Compasiune pentru toti
ce-s amariti si suparati.

Speranta sa va fie casa
Belsug si rod s-aveti pe masa!

Iubirea sa va fie tinta
Sa n-aveti ochii in batista!

Inima sa cinte de dor
Cum fierbe vinul in ulcior!

Credinta sa va fie sprijin
In gind,cuvint,fapte si-n inimi!

Aho,aho,dragi blogheristi
Niciodata sa nu fiti tristi! :) :) :)

Trimiteți un comentariu